Idén is folytatódik a Méltóság Mezeje program

Az elmúlt évek sikereire alapozva tovább folytatódik a Debreceni Hospice Ház Alapítvány és a helyi iskolák közös programja. A novemberben tartott Méltóság Nap elnevezésű eseményhez 14 általános iskola, azaz több ezer diák csatlakozott. A rendezvénysorozat célja, hogy gondoskodásra nevelje a gyerekeket. Az év első intézményvezető értekezletén okleveleket adtak át a rendezvényhez csatlakozó iskoláknak.
Tweet

Kicsik és nagyobbak egyaránt sárga pólót húztak tavaly novemberben a Bárczi Gusztáv Intézményben. A résztvevők így fejezték ki tiszteletüket a súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedők iránt.

A Debreceni Hospice Ház Alapítvány novemberben készült videójában gyerekek beszélnek a segítségnyújtás és odafigyelés fontosságáról. Az alapítvány egyik célja, hogy gondoskodásra nevelje a gyerekeket.

A Méltóság Mezeje programhoz és a Méltóság Napjához csaknem húsz debreceni intézmény csatlakozott.

– A gyerekek oldaláról teljes nyitottságot látunk. Ott vannak bennük ezek a gondolatok, ezek az érzések. Csak beszélni kell róla velük. Fel kell tárni ezeket, felszínre kell hozni és akkor sokkal teljesebb, boldogabb, elfogadóbb életet élhetnek – közölte Hetei József, a Debreceni Benedek Elek Általános Iskola intézményvezetője.

Porkoláb Gyöngyi, az alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte: a program a hospice szemlélet mentén fejlődött és az intézmények kezdeményezésére folytatódik. Elmondta: fontos a gyerekekkel a veszteségekről beszélni és elmondani nekik, hogyan tudnak segítséget kapni.

– Olyan transzferhatást ért el a gyerekeken keresztül a családokban, hogy a tavalyi évben elinduló hospice részlegnél gyakorlatilag lehet látni, hogy az odaérkező családtagok tudják, ismerik, miről szól a hospice szemlélete, az elkísérés, a gyógyíthatatlan betegek felé fordulás – hangsúlyozta a kuratóriumi elnök.

A programon a Méltóság Napon részt vett intézmények vezetői oklevelet vehettek át.

forrás: http://www.dehir.hu/debrecen/iden-is-folytatodik-a-meltosag-mezeje-program2/2019/01/16/

Dátum: 2019-01-17 07:54

Galéria

Intézményünk galériájában megtakintheti iskolai rendezvényeinket, foglalkozásainkat, ünnepségeinket...

Étkeztetés

Élelmezés szervező: Bordásné Radácsi Anikó, tel.: 06/30 304-67-23, Központi telefonszám és email: 52/414-356 (26-os mellék) etkezes@diminfo.hu

tovább...

Elérhetőség

Debreceni Bárcszi G. EGYMI
4024 Debrecen, Budai Ézsaiás utca 2.


tovább...